Ugnsstekt kycklingfilé med kryddgrön sås

Ugnsstekt kycklingfilé med kryddgrön sås

Gör så här

1. Lägg kycklingfiléer i bleck, pensla med smör, krydda med salt och vitpeppar. Baka i ugn på 225°C ca 10-15 min till en innertemperatur av 72°C.
2. Blanda fond, crème fraiche, matyoghurt, salt och peppar i en gryta. Låt koka upp. Red ev med maizena, utrörd i lite vatten. Smaka av och späd ev med lite vatten. Tillsätt örterna. Mixa eventuellt såsen.
3. Servera med pressad potatis och haricots verts med rödlök.

Serveringsportion ca: Kyckling med sås 200 g, sallad 75 g, potatis 120 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2005

  • Fett
    13,1 g
  • Kolhydrater
    30,47 g
  • Protein
    26,28 g
  • Energi (kJ)
    1491,22 kJ
  • Energi (kcal)
    358,12 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen