Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng

Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng

Gör så här

1. Krydda köttet. Stek i ugnen vid 150°C till en kärntemperatur av 72°C.
2. Koka potatis och rotfrukter i grädde tills de nästan är klara. Blanda med ost. Smaka av med salt och peppar. Fördela i bleck och grädda i ugnen vid 175°C ca 20 min.
3. Fräs lök och ansjovis i smör. Tillsätt mjöl. Späd m ed buljong och grädde. Koka på svag värme ca 10 min. Kyl. Vispa crème fraiche till ett hårt skum. Vänd ner crème fraiche i den kalla ansjovissåsen.

Serveringsportion ca: Kyckling 120 g, gratäng 270 g, sås 0,6 dl
Källa: Arla Köket Lunch 1:2002

  • Fett
    30,67 g
  • Kolhydrater
    30,34 g
  • Protein
    44,67 g
  • Energi (kJ)
    2441,45 kJ
  • Energi (kcal)
    584,5 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen