Ugnsstekt forell med potatis- och gräslökskompott

Ugnsstekt forell med potatis- och gräslökskompott

Gör så här

1. Blanda smör med saft och rivet skal av citron och ströbröd.
2. Fördela fisk i bleck, salta och peppra.
3. Pensla fisken inuti och ovanpå med smörblandningen och stek i ugn vid 150°C ca 12 min.
4. Koka potatis i buljong. Häll av buljongen och kyl potatisen.
5. Blanda kvarg, gräddfil, purjolök, gräslök och senapspulver. Vänd ner potatis och smaka av med salt och peppar.

Serveringsportion ca: Forell 200 g, potatis- och gräslökskompott 300 g
Källa: ArlaKöket lunch nr1-00

  • Fett
    51,83 g
  • Kolhydrater
    41,06 g
  • Protein
    49,74 g
  • Energi (kJ)
    3500,95 kJ
  • Energi (kcal)
    848,89 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen