Ugnsrostade rotsaker med majsplättar

Ugnsrostade rotsaker med majsplättar

Gör så här

1. Lägg grönsakerna och majskolvarrna i smorda bleck. (ca 2 bleck/25 port grönsaker och 1 bleck/25 port majskolvar). Blanda ner salt och vitlök. Ringla över sirap och klicka till sist över smöret. Rosta i konvektionsugn vid 225°C tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg, ca 20 min. Rör om några gånger under tiden.
2. Vispa samman mjöl, mjölk och salt till en slät smet. Vispa ner ägg och cottage cheese. Stek plättar eller små pannkakor i smör på svag värme. Servera grönsakerna på eller till plättarna/pannkakorna med en klick gräddfil, pasta eller potatis.

Serveringsportion: Grönsaker med majskolvar och 1 plätt ca 250 g
Källa: Arla Köket Skola 1:2000

  • Fett
    13,29 g
  • Kolhydrater
    41,53 g
  • Protein
    13,21 g
  • Energi (kJ)
    1459,48 kJ
  • Energi (kcal)
    351,15 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen