Ugnsomelett med rotfrukter och persiljeröra

Ugnsomelett med rotfrukter och persiljeröra

Gör så här

1. Lägg rotfrukterna i bleck och blanda med smält smör. Rosta i ugn på 200°C ca 25 min. Salta lätt och vänd ev ner lite hackad bladpersilja.
2. Vispa ut mjöl med lite av mjölken. Tillsätt resterande mjölk. Vispa ut äggen lätt och häll ner i mjölken. Salta och peppra.
3. Slå smeten i smorda och mjölade bleck och grädda i ugn på 200°C ca 20-25 min tills omeletten stannat.
4. Mixa solrosfrön, persilja och vitlök fint i en matberedare.
5. Tillsätt ost och kör några varv till. Vänd ner blandningen i kvarg och smaka av med salt.

Tips: Godast att grädda nära servering.

Serveringsportion ca: Omelett 140 g, röra 25 g, rotfrukter 100 g
Källa: Arla Köket Skola-Förskola 1:2002

  • Fett
    13,57 g
  • Kolhydrater
    17,15 g
  • Protein
    11,26 g
  • Energi (kJ)
    1012,65 kJ
  • Energi (kcal)
    242,3 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen