Ugnsomelett med gräddiga primörer

Ugnsomelett med gräddiga primörer

Gör så här

1. Ansa primörerna som du valt efter tillgång och smak. Skär dem i lite större bitar och förväll mjuka i saltat vatten.
2. Koka upp mjölk och red med maizena utrört i lite vatten. Smaksätt med salt och peppar och vispa sist i crème fraiche. Slå såsen över primörerna och rör i örter.
3. Vispa ut mjöl med lite av mjölken. Tillsätt resterande mjölk och ägg. Salta och peppra.
4. Vispa lätt ihop till en smet. Häll i smorda bleck och grädda i ugn på 200°C ca 25 min beroende på tjocklek.
5. Servera omeletten med gräddiga primörer och toppa gärna med lite extra örter.

Serveringsportion ca: Omelett 100 g, stuvning 320 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

  • Fett
    13,6 g
  • Kolhydrater
    26,07 g
  • Protein
    14,7 g
  • Energi (kJ)
    1244,9 kJ
  • Energi (kcal)
    296,56 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen