Ugnsbakad torsk med rökt laxsås och äppelkompott

Ugnsbakad torsk med rökt laxsås och äppelkompott

Gör så här

1. Dela torsken i portionsbitar à 150 g. Lägg på dillkronorna. Salta och peppra.
2. Stek torsken i ugn, 150º till en kärntemperatur av 65º.
3. Koka upp buljongen med alla ingredienser till och med tomatpurén.
4. Red av med vetemjöl utrört i vätska. Sjud i 5 min.
5. Tillsätt grädden och sjud ytterligare 5 minuter. Sila. Smaka av med salt och peppar.
6. Svetta rödlöken i äppeljuice och citronsaft.
7. Tillsätt purjolöken och äppelbitarna, koka upp. Red ev med lite majsstärkelse. Smaka av med senapspulver, pepparrot, salt och peppar.
8. Servera med t ex kokt potatis.

Serveringsportion ca: Fisk 130 g, sås 70 g, kompott 60 g
Källa: Lunchguiden nr4

  • Fett
    8,1 g
  • Kolhydrater
    44,68 g
  • Protein
    35,13 g
  • Energi (kJ)
    1699,56 kJ
  • Energi (kcal)
    408,4 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen