Ugnsbakad torsk med primörpolenta

Ugnsbakad torsk med primörpolenta

Gör så här

1. Pensla torskfiléerna med smör. Salta och peppra.
2. Stek fisken i ugnen vid 150°C till en innertemperatur av 62°C.
3. Koka upp mjölk och vatten. Tillsätt salt och vispa i polentamjölet. Koka på svag värme och vispa i ca 5 minuter.
4. Fördela polentan i smorda bleck (ca 25 port/bleck). Låt svalna. Lägg över plastfilm och platta till. Skär i fyrkanter eller trianglar när polentan svalnat.
5. Värm polentan i ugnen vid 150°C ca 10 minuter strax före servering.
6. Koka ihop ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar och lite socker.
7. Ångkoka vårlök och sockerärtor i ugnen ca 2 minuter.
8. Lägg fisken på polentan och slå på såsen och garnera.

Serveringsportion ca: Torsk 130 g, polenta 150 g, sås 80 g, vårlök 20 g, sockerärtor 12 g, cocktailtomater 20 g
Källa: Var-dags-lyx

  • Fett
    9,37 g
  • Kolhydrater
    31,56 g
  • Protein
    33,61 g
  • Energi (kJ)
    1474,33 kJ
  • Energi (kcal)
    352,22 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen