Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

Gör så här

1. Salta och peppra kycklingen. Bryn snabbt i smör. Baka klart i ugn på 100˚ till en innertemperatur på 65˚. Låt vila innan servering.
2. Skär ner palsternacka och morot i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten. Sila och låt ånga av. Blanda med gräslök, citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.
3. Stek champinjonerna gyllenbruna med lök i smöret. Blanda i curry och låt fräsa med 2 min. Tillsätt buljong och crème fraiche. Koka ihop till simmig konsistens. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.


Serveringsportion: Kyckling ca 150 g, rotfrukter ca 150 g, champinjonsås ca 150 g
Källa: Lunch

  • Fett
    17,7 g
  • Kolhydrater
    18,03 g
  • Protein
    36,93 g
  • Energi (kJ)
    1634,87 kJ
  • Energi (kcal)
    391,3 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen