Ugnsbakad kalkon med spenat och senapssabyonne

Ugnsbakad kalkon med spenat och senapssabyonne

Gör så här

1. Skär kalkonen i schnitzlar à 120 g.
2. Stek i ugnen vid 150ºC till en kärntemperatur av ca 70ºC.
3. Ånga de gula lökringarna i ugnen.
4. Fördela först lökringarna, sedan spenaten och till sist köttet i bleck.
5. Koka upp buljong. Red av med vetemjöl utrörd i lite vätska. Koka ca 5 min.
6. Tillsätt grädden och koka på svag värme ytterligare några minuter. Låt svalna.
7. Tillsätt sedan senap och äggulor.
8. Vispa äggvitan hårt och vänd ner den i såsen. Får ej koka.
9. Fördela senapssabyonnen över köttet.
10. Gratinera i ugnen vid 225ºC.
11. Servera med ris eller kokt potatis.

Serveringsportion ca: Kalkon 190 g
Källa: VIP-Boken

  • Fett
    14,74 g
  • Kolhydrater
    5,92 g
  • Protein
    32,16 g
  • Energi (kJ)
    1188,05 kJ
  • Energi (kcal)
    286,64 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen