Ugnsbakad falukorv med ajvar

Ugnsbakad falukorv med ajvar

Gör så här

1. Blanda färskost, bostongurka och ajvar.
2. Skär ur en smal skåra ur korven. Lägg färskostfyllningen i skåran och över korven, baka i ugn på 175° i ca 30 min.
3. Koka potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och vispa potatisen till ett fluffigt mos med smör och mjölk i en blandare. Smaka av med salt och ev lite färskriven muskotnöt.
4. Servera gärna med kokta grönsaker.

Serveringsport ca : korv 90 g, mos 150 g
Källa: Buko – mångsysslaren i köket

  • Fett
    21,83 g
  • Kolhydrater
    25,24 g
  • Protein
    11,8 g
  • Energi (kJ)
    1458,96 kJ
  • Energi (kcal)
    350,79 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen