Tysk färskosttårta med syltad ingefära

Tysk färskosttårta med syltad ingefära

Gör så här

1. Lägg anslaget på ett gastronormbleck 1/1 GN eller på fat.
2. Duscha med en sprayflaska eller pensla sockerkakan med citronsaften.
3. Blötlägg gelatinbladen ca 20 min.
4. Blanda kvarg, farinsocker, vaniljsocker och syltad ingefära. Värm försiktigt till smetem är fingervarm.
5. Krama ur gelatinbladen och smält dem. Rör snabbt ner gelatinet i Kvargfyllningen.
6. Fördela smeten på sockerkakan. Låt stå kallt att stelna. Pudra tårtan med kanel vid servering. Servera gärna tårtan med krusbär eller skivade päron i sockerlag.

Serveringsportion ca: Färskosttårta 120 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2000

  • Fett
    5,5 g
  • Kolhydrater
    17,04 g
  • Protein
    5,36 g
  • Energi (kJ)
    584,48 kJ
  • Energi (kcal)
    139,7 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen