Tre ostar med syltad pumpa, aprikospäronflarn och bränd morotspuré

Tre ostar med syltad pumpa, aprikospäronflarn och bränd morotspuré

Gör så här

SYLTAD PUMPA
Skär pumpan i 2 cm bitar.  Koka upp ättika, vatten, socker, stjärnanis och skivad ingefära, rör tills sockret har smält. Lägg  i pumpan och låt koka ca 10 min. Låt svalna och vänd ner russin och mandel. Ställ i kyl att dra ett par dagar.

APRIKOSPÄRONFLARN
Kavla ut smördegen tunt. Skär degen i 6 cm breda remsor. Mixa mandelmjöl med smör, florsocker och äggulor. Bred mandelkrämen tunt på smördegen. Hyvla päronen tunt på mandolin och fördela på mandelkrämen. Baka av i ugn på 175° ca 15 min. Värm aprikos­ marmeladen så att den smälter och sila bort ev bitar. Pensla den varma marmeladen på päronen, låt svalna och skär i portionsbitar.

BRÄND MOROTSPURÉ  MED GRÄSLÖKSOLJA
Bränn morötterna så att de blir riktigt svarta runt om med en brännare. Skär morötterna i mindre bitar och koka dem mjuka i buljongen. Ta upp morötterna och mixa dem slätt med smöret. Späd ev med lite av buljongen. Smaka av med salt och peppar. Mixa gräslök och olja i thermomixer på 60° tills oljan är grön, sila. Servera purén i en skål,  gör en grop i mitten och häll  i gräslöksoljan.

  • Fett
    87,46 g
  • Kolhydrater
    98,83 g
  • Protein
    39,17 g
  • Energi (kJ)
    5605,91 kJ
  • Energi (kcal)
    1345,84 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen