Tortilla Española med katalansk salsa och bräckt skinka - Spanien

Tortilla Española med katalansk salsa och bräckt skinka - Spanien

Gör så här

1. Rosta paprikorna i ugn på 220° tills de är helt svarta i skalet. Ta ut och täck med plastfilm och låt svalna. Skala paprikorna.

2. Ljumma löken i smör-&rapsolja, tillsätt vinäger och honung. Tärna den rostade paprikan och tomaterna. Blanda med lökblandningen och smaka av med salt, peppar samt ev mer vinäger.

3. Lägg potatis och lök i smorda gastrobleck. Stek i ugn på 200° tills allt mjuknat. Låt svalna.

4. Vispa ihop ägg och kvarg, salta och peppra. Slå äggsmeten över potatis- och lökblandningen i blecken och baka i ugn på 160° tills tortillan stelnat.

5. Bräck skinkskivorna hastigt till fin färg.

6. Skär tortillan i bitar och servera med bräckt skinka och katalansk salsa.

Källa: All världens skolmat

  • Fett
    6,81 g
  • Kolhydrater
    42,24 g
  • Protein
    23,89 g
  • Energi (kJ)
    1423,25 kJ
  • Energi (kcal)
    340,87 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen