Torskbullar med gräddstuvade svartrötter

Torskbullar med gräddstuvade svartrötter

Gör så här

1. Blötlägg ströbröd i grädde ca 20 min. Blanda alla ingredienser till färsen. Smaka av med salt och peppar. Forma till bullar à ca 30 g. Rulla dem i ägg och ströbröd. Stek dem i smör i stekbord eller i ugn, 150° ca 20 min. (Pensla över lite smält smör vid ugnsstekning.)
2. Koka upp grädde och buljong. Tillsätt svartrötter och kål. Koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vätska. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med muskot, salt och peppar.
3. Servera med kokt potatis eller ris.

Serveringsportion ca: Fiskbullar 4 st 118 g, svartrötter 135 g
Källa: Arla Köket Lunch 1:2002

  • Fett
    19,32 g
  • Kolhydrater
    21,79 g
  • Protein
    24,66 g
  • Energi (kJ)
    1534,2 kJ
  • Energi (kcal)
    366,88 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen