Tomatsoppa med rostad majs och köttfärs

Tomatsoppa med rostad majs och köttfärs

Gör så här

1. Fräs lök i smör utan att den tar färg.
2. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare 1 minut.
3. Tillsätt tomatkross och buljong och koka ca 10 min.
4. För en slät soppa – mixa.
5. Tillsätt creme fraiche och koka upp.
6. Smaka av med chilipeppar.
7. Rosta majskornen mörkbruna i olja i ugn eller i stekbord.
8. Stek köttfärsen i ugn vid 175° eller i stekbord. Smaka av med spiskummin,
salt och peppar. Det gör inget om färsen blir lite klumpig.
9. Servera som buffé eller vid tallriksservering. Lägg först i soppa, sedan majs
och köttfärs. Garnera med koriander eller persilja.

Serveringsportion ca: Soppa 4 dl, majs 30 g, köttfärs 45 g
Källa: Arla Köket nr 2:2007 Skola

  • Fett
    44,57 g
  • Kolhydrater
    14,1 g
  • Protein
    41,23 g
  • Energi (kJ)
    2625,62 kJ
  • Energi (kcal)
    628,68 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen