Tomatbräserat lamm med koriander- och yoghurtsås samt bakade tomater

Tomatbräserat lamm med koriander- och yoghurtsås samt bakade tomater

Gör så här

1. Krydda lammet med peppar. Bryn hårt i smör. Koka lammet mört i vatten med vitlök, morot, timjan och korianderfrön.*
2. Låt lammet kallna i lagen. Reducera lagen tills en god buljong återstår, ca 1 l.
3. Fräs vitlök och lök i smör, tillsätt tomaterna och låt koka ihop tillsammans med timjan, korianderfrö och buljong. Smaka av med socker, salt, peppar och vinäger.
4. Värm lammet i tomatsåsen.
5. Häll på lite olja och vinäger på tomathalvorna. Krydda med salt och peppar. Torka i ugn, 90° med öppet spjäll i ca 1,5 tim.
6. Blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera lammet med bakade tomater och yoghurtsås.

*Lammet kan även läggas i bleck med vatten täckta med lock. Låt koka i ugn, 85° över natten.

Källa: Årets Kock 2012

  • Fett
    43,41 g
  • Kolhydrater
    14,78 g
  • Protein
    200,37 g
  • Energi (kJ)
    5298,6 kJ
  • Energi (kcal)
    1267 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen