Tomat- och rotfruktsgratinerad kassler

Tomat- och rotfruktsgratinerad kassler

Gör så här

1. Fräs lök, vitlök, rotfrukter och potatis i smör och tomatpuré.
2. Häll i krossade tomater och vatten. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
3. Mixa till en slät sås.
4. Lägg kasslerskivor i smorda bleck och häll över såsen.
5. Toppa med ost. Tillaga i ugn, 225° ca 10 min.
6. Koka riset.

Servera kasslern med jasminris.

Serveringsportion ca: Kassler 315 g, ris 85 g
Källa: Arla Köket Skola 1:2004/Skolmat till 100

  • Fett
    22,2 g
  • Kolhydrater
    54,3 g
  • Protein
    34,69 g
  • Energi (kJ)
    2367,59 kJ
  • Energi (kcal)
    568,43 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen