Tomat- och basilikabuljong med viltfärsfrikadeller

Tomat- och basilikabuljong med viltfärsfrikadeller

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till frikadellerna. Smaka av med salt och peppar.
2. Forma till bullar à ca 15 g. Koka frikadellerna i saltat vatten ca 6 min. Tag upp dem.
3. Koka upp buljong, juice, morötter och socker. Koka på svag värme ca 5 min.
4. Tillsätt crème fraiche och purjolök. Koka upp. Smaka av med basilika, salt och svartpeppar.
5. Servera buljongen het med frikadellerna i. Servera gärna bröd i.

Serveringsportion ca: Frikadeller 8 st 110 g, buljong 3 dl, grahamsbulle 45 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 2001

  • Fett
    22,72 g
  • Kolhydrater
    22,68 g
  • Protein
    26,1 g
  • Energi (kJ)
    1713,31 kJ
  • Energi (kcal)
    411 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen