Tjälknöl med messmörsås och rönnbärsgelé

Tjälknöl med messmörsås och rönnbärsgelé

Gör så här

1. Lågtemperaturstek köttet i ugn, 125° till en kärntemperatur av 65°. Koka upp lagen. Lägg det varma köttet i lagen och ställ i kylen, gärna över natten.
2. Skiva i tunna skivor. Värm köttet i bleck med lite buljong i ånga i ugnen till en kärntemperatur av 65°.
3. Koka upp buljongen till såsen. Red av med mjöl. Koka ca 5 min. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med messmör, salt och peppar. Koka på svag värme ca 5 min.
4. Servera med t ex potatiskroketter eller kokt potatis, ångkokt brysselkål och gelé.

Serveringsportion ca: Kött 100 g, sås 80 g, brysselkål 60 g, felé 30 g
Källa: Arla Köket Lunch 1:2002

  • Fett
    4,67 g
  • Kolhydrater
    40,11 g
  • Protein
    43,45 g
  • Energi (kJ)
    1614,89 kJ
  • Energi (kcal)
    386,85 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen