Tjälknöl med lingonsås

Tjälknöl med lingonsås

Gör så här

1. Lågtemperaturstek köttet vid 125°C till en kärntemperatur på 65°C Koka upp lagen. Lägg det varma köttet i lagen och ställ i kylen, gärna över natten.
2. Blanda potatis, selleri och purjolök. Stek i smör i stekbord utan att ta färg ca 5 min, salta och peppra. Blanda crème fraiche och ägg med den stekta potatisblandningen, lägg det i bleck. Baka i ugn vid 150°C ca 25 min.
3. Skiva tjälknölen i tunna skivor. Värm köttet i bleck med lite av lagen i ånga i ugnen till en kärntemperatur på 65°C
4. Sila och koka upp lagen, red av med mjöl och låt koka ca 5 min. Tillsätt grädde och lingon. Låt sjuda ca 20 min, salta och peppra.
5. Servera med t ex kokta morötter.

Serveringsportion ca: Tjälknöl 124 g, låda 284 g, lingonsås 104 g
Källa: Arla Köket Lunch 2:2002

  • Fett
    23,05 g
  • Kolhydrater
    42,99 g
  • Protein
    52,17 g
  • Energi (kJ)
    2509,91 kJ
  • Energi (kcal)
    603,04 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen