Terrin Svecia med purjolök, lufttorkad skinka och äppelsallad

Terrin Svecia med purjolök, lufttorkad skinka och äppelsallad

Gör så här

1.Skär ost och äpple i 1 cm tjocka skivor.
2.Stek äppelskivorna mjuka i smör.
3.Ansa purjolöken och låt hela purjolöken koka mjuk. LÅt svalna och skär på längden.
4.Fodra en terrinform med plastfilm och sedan med skinka. Varva ost, äpple och purjolök i flera lager. Pressa ihop terrinen.
5.Tillaga i ugn, 150° tills osten börjar smälta. Ta ut terrinen, lägg i press i kyl.
6.Blanda pepparrot med crème fraiche och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
7.Blanda sallad med äpple och rödlök. Rör ihop rapsolja, vinäger och senap. Häll över äppelsalladen.
8.Rulla terrinen i olivströsslet.
9.Servera ned pepparrotskrämen och äppelsalladen.

Källa: Cheeselab 2014

  • Fett
    36,16 g
  • Kolhydrater
    17,45 g
  • Protein
    13,4 g
  • Energi (kJ)
    1869,92 kJ
  • Energi (kcal)
    448,31 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen