Terrin på vita rotfrukter med saffrans- och hasselnötsrostad blomkål och broccoli

Terrin på vita rotfrukter med saffrans- och hasselnötsrostad blomkål och broccoli

Gör så här

1. Svetta upp rotfrukterna i smör med schalottenlök och vitlök. Häll på vin, grädde och mjölk och koka tills rotfrukterna är helt mjuka. Tillsätt agar agar och koka ytterligare 2 min.
2. Mixa allt slätt i kannmixer. Smaka av med salt och peppar och vänd i palsternacka och spenat. Häll upp i en plastad form och ställ i kyl 4-5 tim, tills den stelnat och blivit fast.
3. Ta terrinen ur formen och skiva upp innan servering.
4. Stek blomkåls- och broccolibuketterna i smör, tillsätt saffran och hasselnötter, rosta ytterligare några min, Ringla över vinägrett och smaka ab med salt oc hpeppar, låt svalna.
5. Blanda ner mangold, ärtskott och salladslök vid servering.

Källa: Jul 2014 webbrecept

  • Fett
    18,91 g
  • Kolhydrater
    8,56 g
  • Protein
    3,68 g
  • Energi (kJ)
    958,32 kJ
  • Energi (kcal)
    231,71 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen