Tellicherry loaf

Tellicherry loaf

Gör så här

1. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka ca 10 min tills den är mjuk. Låt rinna av i durkslag. Lägg tillbaka sötpotatisen i kastrullen, krossa potatisen och tillsätt den mörka chokladen. Rör tills chokladen har smält.

2. Blanda muscovadosocker och smör i en maskin med vinge. Tillsätt sötpotatisblandningen och äggen ett i taget.

3. Sikta mjöl och bakpulver. Tillsätt det samt kryddorna och kör på låg hastighet. Blanda sist i mjölkchokladen.

4. Smöra en limpform och lägg en bit bakplåtspapper i botten och två långa remsor utefter kanterna, se till att de går omlott.

5. Häll smeten i formen och baka av i ugn på 160° ca 50 min.

6. Smält chokladen. Vispa grädden fluffig. Skär sötpotatiskakan i skivor. Lägg en skiva på en tallrik och lägg på en klick grädde, luta ytterligare en kakskiva emot och strila över den smälta chokladen.

Källa: Cecilia Andersson

  • Fett
    31,61 g
  • Kolhydrater
    43,98 g
  • Protein
    5,87 g
  • Energi (kJ)
    2020,56 kJ
  • Energi (kcal)
    485,87 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen