Tarte fine med glöggsirap

Tarte fine med glöggsirap

Gör så här

1. Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt.
2. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten av smördegen.
3. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret.
4. Grädda i mitten av ugnen i 200º ca 25 min tills de fått fin färg.
5. Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapsliknande konsistens. Låt svalna något.
6. Skär varje längd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen över äppelkakan. Servera med vaniljglass.

Serveringsportion ca: 60 g
Källa: Blossa & Kvibille

  • Fett
    4,91 g
  • Kolhydrater
    10,03 g
  • Protein
    0,67 g
  • Energi (kJ)
    359,86 kJ
  • Energi (kcal)
    85,92 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen