Tandoorikryddad lax med linsris

Tandoorikryddad lax med linsris

Gör så här

1. Blanda yoghurt och kryddmix med laxen, låt marinera ca 15 min. Lägg grönsaker på bleck, blanda olja, salta. Fördela laxen ovanpå. Stek i ugn, 220° ca 10–15 min beroende på laxkubernas storlek.
2. Rör ihop ingredienserna till såsen och förvara kallt till servering.
3. Koka riset på bleck i ugn. Blanda det kokta riset med varma linser, salta. Vänd ner örterna strax innan servering.

Serveringsportion ca: Tandoorilax 240 g, sås 60 g, ris 140 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2004

  • Fett
    30,8 g
  • Kolhydrater
    35,65 g
  • Protein
    39,13 g
  • Energi (kJ)
    2450,92 kJ
  • Energi (kcal)
    585,42 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen