Svartvinbärstartelett med yuzucurd och långpepparmaräng

Svartvinbärstartelett med yuzucurd och långpepparmaräng

Gör så här

1. Tartelettskal: Blanda allt till en slät deg i maskin med vinge. Kavla ut 1,5 mm tunt mellan bakplåtspapper. Frys ev degen en stund och fodra tartelettformar. Frys och baka av i ugn på 180° ca 13 min.

2. Yuzucurd: Koka upp puré och socker. Blanda ägg, äggula och majsstärkelse och rör ner i purén. Koka några minuter under vispning. Ta från värmen och blanda i urkramade gelatinblad. Vispa i smöret. Gjut curden i silikonformar som passar i tartelettskalen, frys. Ta curden ur formarna och fyll de bakade tartelettskalen med curden.

3. Långpepparmaräng: Koka vatten, socker och långpeppar till 122°. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är 116°. Ta upp pepparn och häll sockerlagen i en tunn stråle i äggvitevispet. Vispa marängen kall på medelhastighet.

4. Spritsa små marängtoppar på tarteletterna och dekorera med oxalis och frystorkade svarta vinbär.

Källa: Kalle Bengtsson Årets konditor 2017

  • Fett
    10,63 g
  • Kolhydrater
    32,38 g
  • Protein
    4,01 g
  • Energi (kJ)
    1012,57 kJ
  • Energi (kcal)
    243,2 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen