Svartvinbärsskinka

Svartvinbärsskinka

Gör så här

1. Koka upp vatten och svartvinbärssaft. Tillsätt vitlök, kryddor, salt och persilja. Lägg skinkan i den kokande saften. Vänd ev skinkan en gång. Sjud på svag värme tills innertemperaturen är 70ºC.
2. Tag upp köttet och låt det vila 20 min innan det skärs upp. Skär köttet i tunna skivo
3. Sila kokspadet och koka upp skyn till såsen. Vispa ihop mjölet, mjölken och grädden. Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn. Låt såsen koka 5 min.
3. Stek morötterna i smör någon minut. Strö över persilja.
4. Servera med kokt potatis och smörstekta morötter.

Serveringsportion ca: Kött 75 g, sås 1 dl, potatis 180 g, grönsaker 75 g
Källa: Lunch guiden våren -97

  • Fett
    21,82 g
  • Kolhydrater
    63,98 g
  • Protein
    31,36 g
  • Energi (kJ)
    2470,18 kJ
  • Energi (kcal)
    593,62 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen