Svampar fyllda med hasselnötsganache och citronkaka

Svampar fyllda med hasselnötsganache och citronkaka

Gör så här

1. Citronkaka: Bryn smöret och låt svalna. Vispa äggvita, socker, allt mjöl, bakpulver, salt och citronskal. Rör ner det brynta smöret lite i taget. Fyll små silikonformar (smeten räcker till fler än 30 st) som ser ut som svampfötter. Baka av i ugn på 180° ca 20 min. Låt svalna och frys. Ta ur formarna, tina och doppa i citronsaft. Låt torka ca 30 min. Doppa i tempererad vit choklad.

2. Pralinskal: Måla pralinformen med vitt och rött kakaofett. Gjut sedan skalen i vit choklad.

3. Hasselnötsganache: Koka upp grädde, glykos och havssalt. Häll över mörk choklad och praliné och blanda. Tillsätt smör och likör och mixa slätt. Låt svalna till 30° och fyll pralinskalen. Låt stå i rumstemperatur (helst 18°) över natten.

4. Locka med tempererad vit choklad, kyl och knacka pralinerna ur formen. Limma en pralin på varje svampfot med lite vit choklad. Ställ på fat med kakaonibs.

Källa: Kalle Bengtsson Årets konditor 2017

  • Fett
    12,15 g
  • Kolhydrater
    9,99 g
  • Protein
    2,35 g
  • Energi (kJ)
    658,92 kJ
  • Energi (kcal)
    158,52 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen