Svamp- och purjolöksgratinerad fiskfilé

Svamp- och purjolöksgratinerad fiskfilé

Gör så här

1. Fräs rotfrukterna och löken till fisklådan i smör. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka fiskfiléerna gärna i ånga i ugnen.
3. Fördela fräset i formar/bleck, lägg fiskbitarna på fräset.
4. Koka upp buljong, mjölk och grädde. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med gräslök, salt och peppar.
5. Slå såsen över fisken och gratinera i ugnen vid 175°C ca 10 min. Fräs grönsakerna till garneringen i smör.
6. Servera med kokt potatis.

Severingsportion: fisklåda ca 300 g, garnering ca 60 g, potatis ca 200 g
Källa: Butiksköket 1:99

  • Fett
    13,07 g
  • Kolhydrater
    49,85 g
  • Protein
    42,99 g
  • Energi (kJ)
    2127,69 kJ
  • Energi (kcal)
    510,96 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen