Stuvad grönkål med brynt smör, linser och lingon

Stuvad grönkål med brynt smör, linser och lingon

Gör så här

1. Blötlägg linserna under natten. Rårör lingon och socker.

2. Förbered och tänd grillen. Blanda grädde, crème fraiche och senap i en värmetålig bunke och ställ i glöden. Lägg alspån i glöden och locket på grillen. Låt grädden reducera tills 3/4 återstår.

3. Koka upp vattnet och lägg ner linserna, salvia, timjan och krossade vitlöksklyftor. Sjud linserna enligt anvisningen på förpackningen. Plocka upp örter och vitlök innan servering.

4. Skala och hyvla löken på mandolin i 3 mm tunna skivor. Skär bort stammen från grönkålen och skär den i tunna skivor. Riv grönkålen i mindre bitar.

5. Bryn smöret i en stekpanna och tillsätt lök och all grönkål. Sautera ca 2 min och tillsätt den reducerade grädden. Låt koka till krämig konsistens och smaka av med salt och peppar.

6. Toppa den stuvade grönkålen med de kokta linserna, rårörda lingon och grovt krossade hasselnötter.

Tips! Du kan också reducera grädden på spisen och röka den med rökpistol istället för i grill. 

 Källa: Johan Backeus.  Årets kock 2017

  • Fett
    55,98 g
  • Kolhydrater
    16,19 g
  • Protein
    7,33 g
  • Energi (kJ)
    2487,11 kJ
  • Energi (kcal)
    604,16 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen