Strömmingslåda med ansjovis, äpple och dill

Strömmingslåda med ansjovis, äpple och dill

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200˚. Klipp av ryggfenorna på strömmingen. Salta och vik ihop filéerna på längden.
2. Lägg lök, äpple och ansjovis i ett smort bleck. Häll över grädden blandad med hälften av dillen och lite av ansjovisspadet. Lägg på strömmingen.
Strö över ströbröd och lägg smörklickar överst. Peppra. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
3. Garnera med resten av dillen och servera med kokt potatis eller potatispuré och ett gott knäckebröd.

Serveringsportion: ca 250 g fisk, ca 150 g potatis
Källa: Arla Köket Fisk

  • Fett
    37,41 g
  • Kolhydrater
    46,08 g
  • Protein
    30,61 g
  • Energi (kJ)
    2709,15 kJ
  • Energi (kcal)
    654,63 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen