Stora lammköttbullar med citron och kryddgrönt, getostkräm, potatismos och rostade betor

Stora lammköttbullar med citron och kryddgrönt, getostkräm, potatismos och rostade betor

Gör så här

1.Blanda alla ingredienser till färsen. Forma färsen till köttbullar à ca 40 g. Låt köttbullarna vila kallt ett par timmar innan de steks i smör.

2.Mixa getost och kvarg till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

3.Koka och pressa potatisen, blanda med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar och vispa till ett luftigt mos.

4.Blanda betorna med smör, salt och peppar. Rosta betorna i combivärme, 150º ca 25 min tills de är "al dente".

5.Servera lammfärsbullarna med getostkräm, luftigt potatismos och ugnsrostade betor.

Källa: Arla Köket Lunch Årets Kock 2010 Gustav Trägårdh

  • Fett
    64,91 g
  • Kolhydrater
    50,59 g
  • Protein
    40,44 g
  • Energi (kJ)
    4006,74 kJ
  • Energi (kcal)
    963,54 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen