Stekt strömming i senapsgrädde

Stekt strömming i senapsgrädde

Gör så här

1. Lägg ihop strömmingsfiléerna till flundror. Vänd dem i mjöl och stek dem i smör. Salta och peppra. Lägg strömmingarna i bleck.
2. Koka försiktigt upp grädde. Red av med mjölet utrört i lite vätska. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med senap, dill och socker.
3. Fördela såsen över strömmingen.
4. Ångkoka morötterna.
5. Tillsätt smör och smaka av med lite salt. Servera med kokt potatis.

Serveringsportion ca: Strömming 150 g, sås 100 g, morötter 50 g, potatis 150 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2000

  • Fett
    29,14 g
  • Kolhydrater
    38,44 g
  • Protein
    33,78 g
  • Energi (kJ)
    2321,85 kJ
  • Energi (kcal)
    559,76 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen