Stekt makrillfilé med gräddkokt spenat

Stekt makrillfilé med gräddkokt spenat

Gör så här

1. Blanda ströbröd och rågmjöl med salt och peppar och panera makrillfiléerna. Stek dem gyllenbruna i smör- och rapsolja. Efterstek i ugn 170° om det behövs.
2. Gör en bottenredning med smör och mjöl. Tillsätt grädde och mjölk och koka en tjock bechamel. Låt den sjuda i 8 min. Pudra i senapspulver. Vänd i spenaten. Koka upp och smaka av med salt, peppar, socker och lite riven muskot.
Ställ åt sidan så att spenaten inte blir trådig, smaklös och så tappar sin fina gröna färg.
3. Servera med potatis, dill och citronklyfta.


Serveringsportion: ca 320 g, potatis 200 g
Källa: Arla Köket Fisk

Stekt makrill är ljuvligt, speciellt i juni när den går att få pinfärsk och lagom fet.Gör stuvningen med mycket spenat i förhållande till bechamel så får du en klorofyllmättad känsla av försommar och dessutom en vacker färg.

  • Fett
    50,48 g
  • Kolhydrater
    46,34 g
  • Protein
    34,52 g
  • Energi (kJ)
    3272,75 kJ
  • Energi (kcal)
    788,16 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen