Stekt kalvnjure med smörfräst spenat och haricots verts samt sås med smak av anis

Stekt kalvnjure med smörfräst spenat och haricots verts samt sås med smak av anis

Gör så här

1.Lägg njuren i en skål och häll på mjölk så att det täcker. Låt stå några timmar eller över natten i kylskåp. Skölj njuren i vattan. Skär bort fett och hinnor och skär i skivor. Stek i smör på medelvärme, salta och peppra.

2.Fräs lök i smör med anis och fänkål. Häll på grädde och låt koka ihop. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Sila såsen.

3.Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten, kyl ner. Fräs hälften av löken i smör och tillsätt bönorna.  Låt steka ca 3 min, salta och peppra.

4.Förväll spenaten lätt. Låt rinna av. Fräs resten av löken i smör, tillsätt spenaten och stek hastigt, salta och peppra.

Vid servering
Servera njuren med såsen, smörfrästa haricots verts och spenat.

Källa: Christer Lingström, Årets Kock 1985

  • Fett
    36,54 g
  • Kolhydrater
    8,44 g
  • Protein
    20,9 g
  • Energi (kJ)
    1875,34 kJ
  • Energi (kcal)
    454,84 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen