Stekt inlagd sill med lökgrädde

Stekt inlagd sill med lökgrädde

Gör så här

1. Lägg sillen i vatten i ca 1 tim. Häll av vattnet.
2. Vänd sillfiléerna i mjöl, därefter i uppvispat ägg och ströbröd blandat med peppar.
3. Stek filéerna i smör på båda sidor på svag värme i ca 2 min.
4. Bryn lök och purjolök på svag värme i smör och tillsätt grädde.
5. Koka ihop till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.
6. Koka potatis och servera till.

Serveringsportion ca: Sill 140 g, lökgrädde 170 g, potatis 140 g
Källa: Arla Köket Senior 2004:01

  • Fett
    38,44 g
  • Kolhydrater
    50,9 g
  • Protein
    28,56 g
  • Energi (kJ)
    2810,7 kJ
  • Energi (kcal)
    673,95 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen