Squashbåtar med solgult potatismos

Squashbåtar med solgult potatismos

Gör så här

1. Koka korngryn i buljong, tomatkross och lagerblad, ca 20-30 min.
2. Dela squashen i 5 cm långa bitar. Dela varje bit i halvor och gröp ur fruktköttet. Förväll squashbåtarna någon minut i kokande vatten eller i kombiugn, 100% ånga i 5 min.
2. Grovhacka fruktköttet från squashenoch fräs med morötter och lök i smör i ca 5 min. Blanda de frästa grönsakerna med cottage cheese och korngryn.
3. Laga potatismoset. Rör ner gurkmeja, muskotnöt och ost. Bred ut moset i smorda bleck. Ställ squashbåtarna i moset. Fyll dem med korngrynsröra. Gratinera i ugn vid 200°C , 10-15 min.

Serveringsportion: Squashbåtar 2 st, ca 300 g, mos ca 150 g
Källa: Arla Köket Junior 2:2000

  • Fett
    10,47 g
  • Kolhydrater
    34,3 g
  • Protein
    15,09 g
  • Energi (kJ)
    1298,45 kJ
  • Energi (kcal)
    310,95 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen