Sprödbakad sej med kall ägg- och ansjovissås

Sprödbakad sej med kall ägg- och ansjovissås

Gör så här

1. Lägg sejfiléer på smorda bleck. Blanda ströbröd och persilja alternativt mixa till ett grönfärgat ströbröd.
2. Pensla fisken med smör och strössla på persiljeströ. Salta och peppra och baka fisken i ugn på 150°C i 15–20 min.
3. Rör ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
4. Servera den sprödbakade fisken med ansjovissåsen, potatis och morot.

Tips: Om du får ägg- och ansjovissås över, kan du lägga potatis i såsen, så får du en god potatissallad.

Serveringsportion ca: Fisk 135 g, sås 75 g, potatis 180 g, morot 50 g
Källa: Arla Köket äldre 2:2003

  • Fett
    14,94 g
  • Kolhydrater
    38,54 g
  • Protein
    35,52 g
  • Energi (kJ)
    1852,61 kJ
  • Energi (kcal)
    447,17 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen