Spenatsallad med vinägerstekt bacon, sirapsrostad kålrot och yoghurtdressing

Spenatsallad med vinägerstekt bacon, sirapsrostad kålrot och yoghurtdressing

Gör så här

1. Strimla bacon och stek i stekpanna eller i ugn, 170°. Låt fettet rinna av och lägg i stekpannan. Slå på vinäger och låt koka in.
2.Skär kålroten i stavar och lägg i ugnsbleck. Ringla över olja, sirap och salta lätt. Blanda runt och rosta i ugn, 170° ca 20 min tills kålroten är mjuk.
3.Blanda matyoghurt och senap, smaka av med salt.
4.Skölj spenaten i kallt vatten oc slunga den torr. Blanda kålrot och bacon och håll ljummet.
5.Bottna ett fat eller tallrika med spenat och strö kålrot och bacon över. Servera yoghurtdressingen i en klick vid sidan om.

Källa: Arla Köket Lunch på Hjerta 2014

  • Fett
    38,8 g
  • Kolhydrater
    19,7 g
  • Protein
    17,46 g
  • Energi (kJ)
    2098,13 kJ
  • Energi (kcal)
    500,22 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen