Spenat á la India med smörstekta kikärtor och fårost

Spenat á la India med smörstekta kikärtor och fårost

Gör så här

1. Blötlägg kikärtorna över natten.
2. Koka i lättsaltat vatten eller i grönsaksbuljong tills de är klara, ca 1 timma.
3. Häll av vattnet och stek dem i smör. Salta lagom, tänk på att fårosten är salt.
4. Stek kummin och koriander i smör. Tillsätt spenat och lök samt lite mer smör. Fräs allt i några minuter.
5. Häll i grädde och låt puttra ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg upp spenat på tallrik, strö över kikärtor och fårost.
7. Servera med bröd eller ris.

Tips: Kikärtorna kan även friteras.

Serveringsportion ca: Spenat 320 g, kikärtor 80 g, fårost 40 g
Källa: ArlaKöket Lunch nr 2 -99

  • Fett
    24,46 g
  • Kolhydrater
    19,86 g
  • Protein
    15,24 g
  • Energi (kJ)
    1535,55 kJ
  • Energi (kcal)
    371,18 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen