Sparrischeesecake med smetana

Sparrischeesecake med smetana

Gör så här

1.Skala sparris och spara topparna. Koka sparrisskal, sparrisstjälkar, lök och mjölk tills allt är mjukt. Mixa och sila.

2.Blötlägg gelatinbladen. Krama ur och smält ner bladen i den varma smeten. Blanda i smetana.

3.Kantskär kavringen. Smula kavring i en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Häll smeten över smulorna och ställ kallt för att stelna, ca 3 tim.

4.Servera cheesecaken med lätt blancherade sparrisknoppar, rödlök och löjrom.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Michael Björklund, Årets Kock 2000

  • Fett
    23,09 g
  • Kolhydrater
    6,18 g
  • Protein
    8,85 g
  • Energi (kJ)
    1123,3 kJ
  • Energi (kcal)
    266,25 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen