Spansk bakad ostkaka

Spansk bakad ostkaka

Gör så här

1. Klä ett halvbleck eller stor ugnsform med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker luftigt. Vispa i mjöl, apelsinskal och saft. Tillsätt färskost och grädde och vispa slätt.

3. Häll smeten i den klädda formen och grädda i ugn på 160° varmluft ca 1,5 tim. När kakan är klar är den dallrig i mitten, men när man sticker i kakan med en provsticka ska den kännas torr. Kakan blir fast när den har svalnat. Låt kallna helt i kyl.

4. Servera med färska jordgubbar.

Källa: Tre Stiftelser

  • Fett
    24,45 g
  • Kolhydrater
    17,91 g
  • Protein
    5,66 g
  • Energi (kJ)
    1314,38 kJ
  • Energi (kcal)
    318,6 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen