Souvlaki - Grekland

Souvlaki - Grekland

Gör så här

1. Marinera köttet i citronsaft, olivolja och oregano ca 1 tim, gärna längre. Bryn köttet i smör. Stek klart i ugn på 100°.

2. Blanda potatisen med smör-&rapsolja, salta. Baka i ugn på 200° ca 30 min.

3. Picka auberginerna med en gaffel och baka i ugn på 200° ca 30 min. Skala auberginerna och mixa innanmätet med citronsaft, vitlök, olivolja och ost. Smaka av med salt.

4. Riv gurkan grovt och låt rinna av i en sil. Blanda yoghurt med gurka, vitlök, smulad mynta och olivolja. Smaka av med salt.

5. Servera souvlaki med klyftpotatis, aubergineröra och tzatziki.

Källa: All världens skolmat

  • Fett
    32,24 g
  • Kolhydrater
    7,68 g
  • Protein
    48,52 g
  • Energi (kJ)
    2168,69 kJ
  • Energi (kcal)
    524,96 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen