Sötpotatiskräm med rostad vitlök

Sötpotatiskräm med rostad vitlök

Gör så här

Blanda sötpotatiskuber med vitlök och olja, bred ut i bleck. Tillaga i ugn, 200° tills potatisen är helt mjuk och fått fin färg. Låt svalna. Mixa sötpotatisen, blanda i färskosten och rör till en slät kräm.

Passar till stekt och ugnsbakad fisk, kyckling, fläskkött och bröd.

Källa: Arla Köket kalla såser & röror 2011/Skolmat till 100

  • Fett
    11,82 g
  • Kolhydrater
    4,73 g
  • Protein
    2,4 g
  • Energi (kJ)
    565,7 kJ
  • Energi (kcal)
    136,98 kcal

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen