Sommarens gazpacho

Sommarens gazpacho

Gör så här

1. Skär rabarberstjälkarna i 3 cm långa bitar. Koka upp vatten och socker, rör om så att allt socker löser sig. Lägg i rabarbern och koka den mjuk, ca 5 minuter. Häll över soppan i en skål. Låt stå i kyl, ca 1 timme.
2. Mixa under tiden jordgubbarna till en slät puré. Tillsätt jordgubbspurén i den kylda rabarbersoppan. Rör om så att allt blandas väl. Kyl.
3. Blanda yoghurt och florsocker och servera till den kylda soppan.

Serveringsportion: 300 g
Källa: Älskade Gubbar 2008

  • Fett
    0,33 g
  • Kolhydrater
    25,46 g
  • Protein
    0,75 g
  • Energi (kJ)
    491,01 kJ
  • Energi (kcal)
    117,05 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen