Snabba äppelbrödet

Snabba äppelbrödet

Gör så här

1. Blanda mjöl, salt, brödkrydda och bikarbonat i en bunke. Rör ner honung, matyoghurt och vatten. Blanda till en kladdig smet. Blanda ner äpple.
2. Häll upp smeten i smorda brödformar och grädda i ugn, 175° i ca 1,5 timmar. 3. Täck med bakplåtspapper efter en timma om brödet ser mörkt ut.
4. Stjälp upp brödet och låt det kallna på galler.
5. Servera gärna med färskost, en tomatskiva och lite persilja.

Serveringsportion ca: 60 g
Källa: Arla Köket skola 1:2005

  • Fett
    2,22 g
  • Kolhydrater
    20,5 g
  • Protein
    2,38 g
  • Energi (kJ)
    488,13 kJ
  • Energi (kcal)
    117,54 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen