Smoothies med gratinerade fingerbröd

Smoothies med gratinerade fingerbröd

Gör så här

Fingerbröd, ca 40 st
1. Smält smör. Häll i mjölk och värm till 37°C. Smula jäst i en bunke. Häll över degvätskan och rör ut jästen. Tillsätt salt, oregano, spenat med ev spad och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg, för hand eller i maskin.
2. Låt degen jäsa ca 30 min.
3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Rulla varje del till en längd och dela den i 20 delar. Forma till runda bollar. Rulla ut dem i fingerlängder, ca 15 cm.
4. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bröden med lätt uppvispat ägg och strö över ost. Grädda i ugn i 8-10 min 250°C. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Smoothie:
1. Mixa alla ingredienser till smoothien.
2. Häll upp i glas. Servera väl kylda med varma fingerbröd.

Serveringsportion: Smoothie ca 2 dl, fingerbröd 1 st
Källa: Arla Köket Junior 2:2000

  • Fett
    12,7 g
  • Kolhydrater
    34,94 g
  • Protein
    14,86 g
  • Energi (kJ)
    1366,92 kJ
  • Energi (kcal)
    327,05 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen