Smetanamixad gurksoppa med smak av dill serverad med ljumma skaldjur

Smetanamixad gurksoppa med smak av dill serverad med ljumma skaldjur

Gör så här

1.Dela gurkorna på längden och skrapa ur kärnorna. Skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och hacka schalottenlöken. Hetta upp en gryta med olja och lägg i gurka och lök. Sautera utan att det tar färg tills gurkan är glansig, tillsätt buljong och vin. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Smaksätt med citronskal och cayennepeppar.

2.Lägg dill och smetana i en mixer och slå på gurkbuljongen. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

3.Fördela de kokta skaldjuren i djupa tallrikar och slå på den skummande, nymixade soppan.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Stefan Karlsson, Årets Kock 1995

  • Fett
    27,32 g
  • Kolhydrater
    5,7 g
  • Protein
    26,01 g
  • Energi (kJ)
    1591,5 kJ
  • Energi (kcal)
    377,99 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen