Småländsk ostkaka med mandel, grädde och bär

Småländsk ostkaka med mandel, grädde och bär

Gör så här

1. Skålla och mal mandel.
2. Vispa ägg, socker och cottage cheese. Rör i grädde och vetemjöl. Smaka av med citronskal.
3. Fördela smeten i smorda bleck och grädda i ugn vid 175°C ca 40 min.
4. Servera med vispad grädde och färska bär.

Tips: 1 bleck till 25 port. 4 bleck till 100 port.

Serveringsportion ca: Ostkaka 125 g, vispad grädde 50 g, bär 50 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999

  • Fett
    37,71 g
  • Kolhydrater
    19,46 g
  • Protein
    16,11 g
  • Energi (kJ)
    2022,09 kJ
  • Energi (kcal)
    488,92 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00


020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen